Pioneer Investments
Начална страница    Търсене    Контакт
  
 

Актуална НСА за единиците на под-фондовете на Pioneer Funds

Въведение

Въведение


С над 80 годишен опит в управлението на фондове Pioneer Investments има история, с която само няколко компании за управление на активи могат да се сравняват. Нашият първи фонд, Американски Фонд Пайъниър, е третият най-стар взаимен фонд в САЩ. Този фонд не само успя от основаването си през 1928г. да устои на променливите пазарни условия и тенденциите на капиталовите пазари, но дори надхвърли усреднените очаквания за дейността на взаимен фонд (постигайки по-добра доходност от средната за капиталовия пазар на САЩ, значително над инфлацията в страната).


Новаторският подход е част от нашата история. Стоящ в предните редици при създаването на модерната американска индустрия на взаимните фондове, Pioneer Investments, е сред лидерите в развитието на този вид пазар и в Европа. Ние бяхме първата компания за управление на активи, която създаде взаимни фондове в Италия, както и първите, които регистрираха за предлагане в Германия американски взаимни фондове. С първото предлагане на инвестиционни схеми от отворен тип в Полша продължихме нашата новаторска практика. Pioneer Investments e първото дружество, което предлага публично ценни книжа на чуждестранен взаимен фонд в България.


През октомври 2000 г., UniCredit Group приключи сделката по придобиването на Pioneer Group, Inc., съчетавайки по този начин способностите на установената в Бостън корпоративна група със собствените операции по управлението на активи, извършвани от Милано и Дъблин. Чрез консолидирането на тези инвестиционни дейности Pioneer Investments получи идеални възможности за глобално разрастване и за по-дълбоко проникване в редица нови пазари.Семейство Pioneer


Основната дейност на Pioneer Investments е управлението, продажбите и маркетинга на взаимни фондове и на алтернативни инвестиционни схеми. Ние управляваме над 160 фонда, включително хедж-фондове, които са регистрирани в Италия, Люксембург, Ирландия и САЩ. Инвестиционният процес в нашата корпоративна група е изключително ефикасен и е основан на предварително детайлно проучване и на принципа на фундаменталното инвестиране, които Pioneer Investments прилага от основаването си през 1928 година. Ние се гордеем с качеството и дълбочината на способностите ни за инвестиционно проучване, базирани на принципа “bottom up”, т.е. “с дъното нагоре”, като 90% от проучването се извършва вътрешно – от нашите финансови анализатори. В допълнение, Pioneer Investments извършва анализи “на място”, което ни позволява да вземаме инвестиционни решения не просто на базата на проследяване на пазарните тенденции или на дистанционен анализ. 36 наши експерти – специалисти по корпоративни ценни книжа, базирани в основните ни американски, европейски и азиатски центрове, се срещат всяка година с ръководствата на над 2 000 компании.


Инвестиционните центрове на Pioneer Investments в Бостън, Дъблин, Милано и Сингапур управляват активи на стойност над 185 милиарда евро (към 31.07.2010 г.). Освен това наши центрове за продажби и маркетинг оперират в Бостън, Буенос Айрес, Дъблин, Хонг Конг, Мадрид, Маями, Милано, Мюнхен, Париж, Прага и Варшава.Основателя Филип Л. Каррет


Успехите на големите компании често се основават на възможностите на забележителни личности. Pioneer е основан от такава личност. Филип Л. Каррет е роден през 1896 г.. След като завършва Харвард и служи в авиацията по време на Първата световна война, той решава заедно със свои приятели да основе един от първите взаимни фондове от отворен тип в САЩ. Това се случва в Бостън през 1928г.


С течение на времето Pioneer се превръща в международен финансов гигант. Инвеститорите с основание оценяват дългосрочната стабилност и сигурност, които стилът на управление на Филип Л. Каррет им осигурява. До последния миг от живота си господин Каррет активно се занимава с инвестиционна дейност и управлява своята фирма Карет& Къмпани. Филип Л. Каррет умира на 25 май 1998 г. на възраст 101 години. И до днес той е смятан за легенда във финансовия свят.
Какво предлагаме в България?


Държавната комисия по ценните книжа с решение № 137 – Е от 26 август 2002 г. потвърди Проспекта и Правилата за управление на Pioneer Funds (Фондове „Пайъниър“), регистрирания в Люксембург фонд на Pioneer Investments. В момента Pioneer Funds и Пайъниър П.Ф. предлагат 29 отделни под-фонда обхаващащи всички рискови категории. Продуктовата гама включва под-фондове както в евро, така и в долари.